• Haber Başlık : Belediye Başkanımız, Kutlu Doğum Haftası dolayısı ile bir kutlama mesajı yayınladı.
  • Haber Konu : Belediye Başkanımız, Kutlu Doğum Haftası dolayısı ile bir kutlama mesajı yayınladı.
  • Haber Tarih : 13.04.2017
Sn. Başkan mesajında, Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)in, insanları güzel ahlak, doğruluk ve huzurla buluşturan islamın değerler üstü mesajını bizlere ulaştırdığını, Milletimizi bir arada tutan, kaynaştıran, ortak hedeflere yönelten, güç kaynağımız olan islamiyeti daha iyi kavramak ve dinimizin bütün güzelliklerini Peygamberimizde görmek mümkündür. Hazreti Muhammed (s.a.v.) Efendimiz, sadece müslümanlar için değil, bütün insanlar için model konumundadır.Peygamber Efendimiz (s.a.v.), hayatı boyunca insanları doğruluğa, iyiliğe, yardımlaşma ve dayanışmaya teşvik etmiştir.
Aynı zamanda Efendimiz (s.a.v.) insanlığa; sevgiyi, şefkati, sosyal adaleti, paylaşmayı, ahde vefayı, emanete sahip çıkmayı, ilmi çalışmayı, yardımlaşmayı ve dayanışmayı da öğretti. O’nun evrensel ve çağlar üstü mesajında mana bulan barış ve huzur iklimine bugün de çok muhtacız. Dünyanın birçok yerinde acıların, gözyaşı ve zulmün yaşandığı günümüzde, Peygamberimizin merhamet etmeye ve müsamaha göstermeye yönelik insanlığa sunduğu zengin mirastan yararlanmak ve sosyal yapımızda meydana gelen sorunların çözümünde bu değerleri harekete geçirmek gerekmektedir.
Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz (s.a.v.)in dünyaya teşriflerinin 1446. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen Kutlu Doğum Haftası’nın; ülkemizden başlayarak tüm islam aleminde ve tüm dünyada şefkat, sevgi, hoşgörü, adalet ve huzur ikliminin hakim olmasına vesile olmasını dilerken, milletimizin ve tüm islam aleminin Kutlu Doğum Haftasını tebrik ediyorum, diye belirtti.